U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, a uveče i u noći sa susnježicom i snijegom, uz dnevnu temperaturu od 18 do 23 stepena, u višim predjelima od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana doći će do jačeg naoblačenja sa zapada i počeće da pada kiša na zapadu i sjeveru, zatim u centralnom pojasu i na jugu, a uveče i u noći susnježica i snijeg prvo na sjeveru, zatim u centralnom pojasu.

U noći će biti temperatura vazduha ispod nule u planinama na zapadu, a zatim i na istoku do jutra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do jutra u planinskom pojasu biće formiran umjeren sniježni pokrivač, ponegdje manji i u nižim predjelima.

Vjetar će prije podne biti umjeren, povremeno jak jugozapadni, a poslije podne slab do umjere sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je promjenljivo do pretežno oblačno, sa vjetrom slabih promjenljivih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u osam časova: Čemerno šest, Rudo, Gacko i Han Pijesak devet, Livno 10, Sokolac i Zenica 11, Mrkonjić Grad i Doboj 12, Banjaluka, Bileća, Grude i Sarajevo 13, Ribnik, Srbac, Foča, Trebinje i Bugojno 14, Prijedor, Srebrenica, Novi Grad i Mostar 15, Bijeljina, Višegrad i Neum 16, te Sanski Most 18 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo