Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da opozicija u Narodnoj skupštini u kontinuitetu napušta sjednicu ili glasa protiv kada je riječ važnim pitanjima za Srpsku, kao što je to bio slučaj i na jučerašnjoj posebnoj sjednici.

– Јuče su ostali da glasaju protiv zato što su vjerovatno vidjeli da nekoliko naših poslanika iz opravdanih razloga nisu bili u prilici da budu na zasjedanju – rekla je Cvijanović novinarima u Čelincu.

Ona je konstatovala da se opozicija tako ponaša u kontinuitetu kada su u pitanju važne stvari koje se delegiraju gdje, između ostalog, i srpski član Predsjedništva BiH pokrene mehanizam veta na odluke Predsjedništva, pa to onda dođe na odlučivanje u Narodnu skupštinu.

– To je jedna prilično providna igra. Pamtim period dok sam bila predsjednica Vlade da je tada, kada smo se bavili važnim pitanjima, opozicija napuštala sjednicu Narodne skupštine – rekla je Cvijanović.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nisu juče podržali dvotrećinskom većinom veto koji je uložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pet odluka Predsjedništva BiH kojima je preglasan.

Autor: RTRS