Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS je rekao povodom informacija o mogućoj ugroženosti njega i njegove porodice, da ako ga čuva MUP Srpske, osjeća se bezbjednim.

– Sve informacije koje sam dobio dolaze od strane MUP-a. Poštujem izvore koje su oni predočili. Sa nekoliko strana je dostavljena identična informacija o mojoj mogućoj ugroženosti. U narednim danima pratiću na koji način se razvija ta aktivnost – istakao je Dodik.

Kaže da će se u skladu sa preporukama MUP-a prilagoditi potrebama pojačane bezbjednosti.

– Često čujem da me neko želi ugroziti. Razumijem da je to zbog mojih stavova, a vezanih za odbranu Republike Srpske i rezultat atmosfere koja se napravila u BiH koju su generisali muslimani i njihovi politički predstavnici, a prije svega opozicija oličena u PDP-u i njihovim prvacima – rekao je Dodik.

On je ukazao da je to atmosfera u kojoj su oni strancima stalno sugerisali kako treba da se skloni Dodik, kako je ovo diktatura, režim, što, kako je rekao, ništa nije tačno.

– Ne može da bude ni dikatatura, a ni režim ako ste u poziciji da nemate vojsku, da nemate obavještajne službe, sudove, da nemate reprekusiju bilo koje vrste – rekao je Dodik.

Da je to režim, diktatura, Dodik je upitao odakle njima mogućnost da tako slobodno i neobavezno govore neistine širom svijeta?

On je naveo da se iz njihovih izjava, gdje god su bili, vidi da su ohrabrivali Nijemce, Britance, Amerikance, obećavajući da će učiniti sve kada oni navodno dođu na vlast da normalizuju Republiku Srpsku koja će s njima sarađivati.

– To znači ko s njima sarađuje nema Republike Srpske. I to je razlika između nas – rekao je Dodik i dodao da je priprema urađena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbjeđenje na najviši nivo, saopšteno je jutros iz MUP-a Srpske.

Autor: RTRS