Opozicija nas je navikla na to da joj je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kriv za sve, ali bi voljeli da nas ostave barem izvan svojih igrarija, snimaka i prijetnji, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– A to koga će Јelena Trivić pobijediti ili otresti je tek posebna priča, s obzirom na to da smo navikli da bude više kandidata za jednu funkciju, ali je ona prva uspjela sama da bude kandidat za dvije funkcije – naglasio je Kovačević.

Povodom audio-snimka koji je objavio portal Kliks, a u kome Trivićeva prijeti bivšem odborniku u Skupštini grada Banjaluka Ivanu Begiću da bi bio “ukopan da ona nije čovjek”, Kovačević ukazuje da nije slučajno da je snimak pušten danas i da predstavlja klasično odvraćanje javnosti Republike Srpske sa pritisaka koje svojim planovima nameću stranci.

– Ako malo bolje pogledate, oni su jedan video snimak plasirali na dan posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti, zatim su imali konferenciju za novinare istih aktera na dan sljedeće posebne sjednice, i sada su pustili ovaj snimak nakon pokušaja Kristijana Šmita da koristi bonska ovlašćenja – rekao je Kovačević.

On je naglasio da je ovo još jedan u nizu video i audio snimaka koji opozicija emituje u javnost.

Kovačević ističe da je to dio njihove unutrašnje borbe za pozicije, ali pokazuje i dio karaktera koji je spreman da se snima i onda takve snimke pušta u javnost, dok se svi oni među sobom zaklinju na vjernost.

Tako bi izgledala i naša opozicija ukoliko bi vršila vlast – rekao je Kovačević.

On je ocijenio da je očigledno da su prijetnje, podmetanja, ucjene njihov način rada, a da su mnogo nervozni zbog toga što su sve više svjesni onoga što narod zna, a to je da gube izbore.

Trivićeva je u pisanoj izjavi za N1 navela da je riječ o montiranim snimcima Dodika i da će ga ona, kako tvrdi, sigurno pobijediti na predstojećim opštim izborima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, čiji se glas čuje na objavljenom snimku, objavio je na Tviteru da se “snimcima i montažama pokušava napraviti razdor u opoziciji” i da je “strašno što pored udaraca sa vana opozicija ima i one iznutra”.

On je naveo da opozicija možda nije jedinstvena, ali da nije ni bilizu onog kako pojednici žele da predstave.

Trivićeva se nije do sada oglasila povodom jučerašnje odluke njemačkog diplomate Kristijana Šmita da “suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti”.

Autor: SRNA/ATV