Iako se grijna sezona kalendarski završava 15, aprila, zbog najavljenih vremenskih prilika i niskih temperatura u narednom periodu, direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić kaže da postoji mogućnost za produženje grijanja do 25. aprila 2022. godine.

– Ovu odluku, ukoliko temperature budu ispod predviđenih vrijednosti donijećemo uz saglasnost gradonačelnika Prijedora, Slobodana Javora. Ukupna potrošnja biomase za ovu sezonu biće 26.500 tona, dok je u protekloj godini utrošak bio oko 30.000 tona. Na ovaj način ostvarili smo uštedu od 500.000 konvertibilnih maraka – kaže Duško Miletić.

On dodaje da je zbog primjene novog rada kotlovnice došlo do smanjenja gubitaka i manjeg broja kvarova na kotlovnici.

– Pred nama je izazovna godina u svakom smislu, posebno ekonomskom, ali potpuno je izvjesno da ćemo učiniti sve da naši građani u što manjoj mjeri osjete krizu, kada je riječ o grijanju. Prethodna uprava Toplane, ostavila nam je velike dugove i na nama je da se izborimo sa naslijeđenim problemima, ali da istovremeno unaprijedimo poslovanje. Naši ciljevi su postavljeni visoko ali nećemo ih ispunjavati preko leđa građana, nego isključivo svojim radom i znanjem – naglašava Miletić.

U AD Toplani Prijedor je nedavno izvršena revizija, te je zaključen pozitivan izvještaj poslovanja i dobitak od 214.592 KM zaključno sa decembrom 2021. godine.

prijedor24h/foto: Srpskainfo