Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je danas Aerodromsko naselje s čijim mještanima je razgovarao o infrastrukturnim problemima i potrebama, te obišao do sada asfaltirane ulice.
Javor je u izjavi novinarima u Prijedoru izrazio zadovoljstvo do sada urađenim, napominjući da je od izbora, koji su održani 12. decembra do danas asfaltirano više od 40 putnih pravaca.

“Vrijednost tih radova su dva miliona KM, a ukupna dužina asfltiranih puteva je veća od 13 kilometara”, naveo je on.

On je najavio da će u narednim danima biti asfaltirano još 19 putnih pravaca, odnosno pet kilometara puteva širom Prijedora, vrijednosti 560.000 KM.

“Od ovih sredstava koja smo planirali utrošiti zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je prepoznala probleme naših mještana i same lokalne zajednice, mi ćemo raditi na teritoriji, nadam se, uskoro buduće opštine Omarska i tamo ćemo najveći dio makadamskih puteva i asfaltirati”, naveo je Javor.

Pored toga, kako je rekao, biće rađeni i putni pravci u Gornjim Orlovcima, biće završen i trotoar kod Osnovne škole “Petar Kočić” na Urijama, a nastavlja se i rekonstrukcije dotrajalih ulica, te se nakon Ulice Majora Milana Tepića sada prelazi u naselje Pećani.

“Tamo nam je cilj da u što kraćem roku asfaltiramo ključnu Ulicu mitropolita Petra Zimonjića. Kada bude završen projekat, pozvaćemo mještane da daju prijedloge kako će izgledati glavna ulica. Ovih dana očekujemo da će biti raspisan tender za asfaltiranje platoa između boračkih zgrada na Pećanima, da završimo cjelinu što se tiče tog dijela grada“, naveo je Javor.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Aerodromsko naselje Nikola Marić rekao je da tu živi više od 20 godina i da mještani do pretprošle godine nisu dobili ništa.

“U međuvremenu nam je asfaltirano više od 25 ulica za dvije godine. Očekujemo još rasvjetu i ostaje nam za asfaltiranje još 11 ulica, negdje otprilike još oko 1.300 metara sve ukupno. Oborinske vode predstavljaju problem, ali imamo obećanje da će to biti riješeno u što kraćem roku”, rekao je Marić.

Izvor: Agencije/foto: prijedorgrad