I današnji istup kadidatkinje Јelene Trivić, u kojem se bavi isključivo predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, još je jedan dokaz da ona, kao i mnogi drugi prije nje, preko sukoba sa Dodikom pokušavaju izgraditi svoje karijere, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Kao i svi oni prije nje, i ona će na izborima i u politici proći na isti način, a ja njoj i javnosti preporučujem da se sjeti ko su sve bili kandidati opozicije koji su do sada mislili da imaju dovoljno političkog kapaciteta da bi se politički borili sa Dodikom. Trivićeva će na izborima proći slično kao i Ivanić, Bosić, Govedarica, ili na primjer Vinko Perić ili Ranko Bakić – rekao je Kovačević za Srnu.

On je naglasio da je sukob sa Dodikom, koji je nesumnjivi izbor naroda i pobjednik na desetinama izbora, daleko iznad njenog dometa jer ipak treba znati da je njen dosadašnji najveći uspjeh mandat u Narodnoj skupštini u koju nije izabrana voljom naroda, već preko kompenzacione liste, a da je i prije i nakon toga imala neuspješne borbe za kandidature u svojoj partiji, kao što su kandidatura za gradonačelnika Banjaluke, pa za gradskog menadžera, pa za šefa kluba poslanika svoje stranke i tako redom.

Dok Milorada Dodika narod i javnost prepoznaju po jasnom stavu i borbi za Srpsku, rekao je Kovačević, “gospođu Trivić prepoznaju po audio i video snimcima u kojima se uličarski obračunava sa svojim stranačkim kolegama, koje i dalje u javnosti naziva prijateljima”.

– Razumijem nervozu gospođe Trivić koja je jedan od desetak kandidata SDS-a, PDP-a, DNS-a, SPS-a i drugih na predstojećim izborima i svjesna je da nema ničiju podršku, ali je pozivam da svoju nervozu nastavi da liječi sukobima unutar svoje stranke, a ne da dosađuje javnosti poskakujući oko Milorada Dodika u trenucima dok se on bori protiv mnogih pritisaka i udara na interese Republike Srpske i njenog naroda – poručio je Kovačević Trivićevoj.

Autor: SRNA/RTRS