Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas Srni da čuvanje institucija Republike Srpske nije stvar politike nego volje i želje građana koji žive u Srpskoj i da političari moraju dati svoj maksimum za ono što su ih građani Srpske birali.

ulić je, povodom velikog skupa koji će pod sloganom “Sloboda” u Banjaluci organizovati Boračka organizacija Srpske, naglasio da svi politički predstavnici, bez obzira jesu li iz vlasti ili opozicije trebaju biti na istom zadatku, a to je očuvanje institucija Srpske i same Republike Srpske.

– Treba biti zahvalan Boračkoj organizaciji Republike Srpske koja okuplja najveći broj ljudi koji su stvarali Srpsku i da u ovako važnim trenucima nakon rata Boračka organizacija daje svoj nemjerljiv doprinos u očuvanju institucija Srpske – rekao je Šulić

On je naveo da je sloboda nešto zašto su se borci Vojske Republike Srpske devedesetih godina prošlog vijeka izborili.

– Danas je važno da tu slobodu koju su stvorili i donijeli borci Republike Srpske i koju smo dobili Dejtonskim sporazumom sačuvamo i važno je da se svi građani Srpske okupe zajedno oko institucija Republike Srpske – poručio je Šulić.

Boračka organizacija Republike Srpske organizovaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane.

Autor: SRNA/Srpskainfo