Politikolog Aleksandar Pavić izjavio je Srni da je važno u ovom trenutku da se narod mobiliše i da iskaže svoju podršku rukovodstu Republike Srpske koje je izloženo velikim pritiscima od pojedinih međunarodnih faktora, ali i političkog Sarajeva.

– Јako je važno da se upravo borci, bez kojih ne bi bilo Republike Srpske, javno oglase, jer je to i znak drugima da je Republika Srpska u opasnosti i da je vreme da se narod mobiliše, na prvom mestu tako što će iskazati volju da brani Republiku Srpsku – kaže Pavić, povodom predstojećeg narodnog skupa koji će pod sloganom “Sloboda” u Banjaluci organizovati republička Boračka organizacija.

On je naveo da je važno što će takav skup biti održan sada kada se stvara atmosfera koja mnogo podsjeća na početak devedesetih godina prošlog vijeka.

Pavić ističe da su institucije Srpske pod velikim napadom i pritiskom od neprijateljskog međunarodnog faktora, i to ključnih zapadnih prijestonica, ali i od političkog Sarajeva.

On ukazuje da je ovo vrlo opasno vrijeme u kojem, za razliku od devedesetih godina prošlog vijeka, sukob nije lokalizovan samo na prostoru bivše Јugoslavije, nego je u fazi jednog novog rata na teritoriji Evrope.

– Јednostavno, neki pokušavaju da nas uvuku u taj vrtlog, a jedan od načina da se odvrate od svojih zlih namera je da znaju da će narod biti spreman da brani Republiku Srpsku kao što je to bio spreman da radi i tokom devedesetih godina prošlog vijeka -a rekao je Pavić.

Boračka organizacija Republike Srpske održaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci, u 17.00 časova veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane.

Autor: SRNA/RTRS