PDP neće podržati niti učestvovati u velikom narodnom skupu Sloboda koji organizuje BORS, saopštio je to poslanik PDP-a u NSRS Ljubiša Krunić.

“Najavljeni protest pojedinaca iz BORS-a u Banjaluci je stranački skup SNSD-a u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati, rekao je Krunić čime se PDP pridružila SDS-u koji takođe nije dao podršku Skupu koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske nakon narušavanja institucija Srpske odlukom Kristijana Šmita da suspenduje Zakon kojim se čuva imovina Republike Srpske.

Dok ovaj potez BORS-a naziva licemjernim, Krunić osuđuje odluke OHR-a, ali se njegova partija neće pojaviti na skupu koji predstavlja otvoreno protivljenje nametanju odluka Kristijana Šmita. Za sve optužuju SNSD, pa čak i za predviđeno okupljanje.

“Sinhronizovana najava protesta i SNSD-ova podrška minut nakon toga, to jasno potvrđuju. To je stranački skup SNSD u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati, rekao je Кrunić.

Za ATV je ranije predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić rekao da je inicijativa za održavanje skupa potekla od Boračke organizacije Prijedor i da BORS ne podržava nikoga politički.

“Zar možemo podržati da ne možemo praviti aerodrom, hidroelektranu, da nekoga moramo pitati. Pa zar je to odluka boraca Vojske Republike Srpske? Je l’ to rješenje za njihove četiri godine u ratu? Hoćemo li prenositi groblja iz državne u privatnu svojinu? Možda zvuči pjesnički, ali to je istina. Mi prenosimo mišljenje ne samo BORS-a, nego javnosti Republike Srpske. Podržaćemo institucije bilo koje političke partije koja bude na vlasti”, kaže Savić i poručuje da jhe ovo veliki trenutak za Republiku Srpsku.

Izvor: ATV