SDS neće podržati veliki narodni skup “Sloboda” u organizaciji BORS-a, jer ne vjeruju da BORS stoji iza ovoga.

Iako se predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić oglasio i pozvao građane da masovno prisustvuju ovom skupu, u SDS-u nisu sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa o kojem se kako kažu, “spekuliše u medijima”.

“Simptomatično je da je odluku o protestima saopštio portparol SNSD-a, što znači da iza ove ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla Republika Srpska”, poručuju iz SDS-a.

Udruženje proistekla iz minulog rata podržali su okupljanje, kao i veliki broj političkih ličnosti. SDS-u je ovo ponovo klizav teren pred međunarodnom zajednicom, pa su odlučili da ne podrže okupljanje.

Skup nije podržao ni Nebojša Vukanović koji je napao sve redom koji su podržali održavanje skupa, čak i partijskog kolegu Milovana Bjelicu. Druga važna karika opozicije, PDP, bez odgovora i oglašavanja o ovoj temi.

Boračka oprganizacija Republike Srpske (BORS) održaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” s ciljem borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane. Ovo dolazi nakon skandalozne odluke Kristijana Šmita da nastavi proces otuđivanja imovine Republike Srpske i suspenduje Zakon koji je donijela Republika Srpska.

Izvor: ATV