Predsjednik opštinske Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva Dragiša Tuševljak izjavio je Srni da narodni skup najavljen za srijedu, 20. april, u Banjaluci nije dio politike, budući da je njegov cilj borba za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.

Tuševljak je izrazio podršku skupu pod sloganom “Sloboda”, ističući da je sada najvažnije očuvati jedinstvo i izboriti se sa onima koji se protive odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

– Podržavamo borbu rukovodstva Republike Srpske, a da bi se izborili, u svakom slučaju je potrebno cjelokupno jedinstvo i opozicije i vlasti na tom putu – kaže Tuševljak.

On je pozvao sve saborce koji mogu da odu u Banjaluku i daju punu podršku Boračkoj organizaciji Republike Srpske, koja je smogla snage da u ovim okolnostima organizuje skup podrške rukovodstvu Srpske u vremenu pritisaka.

Tuševljak ističe da se skup održava u situaciji kada nisu sva prava boraca zadovoljena i kada bi njihov materijalni položaj trebao biti mnogo bolji.

Boračka organizacija Republike Srpske organizovaće u srijedu, 20. aprila, na Trgu Krajine u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane

Autor: SRNA/RTRS