Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor osudio je i ogradio se od jučerašnje privatne objave svog zamjenika Žarka Kovačević.

Javor je u saopštenju naveo da izneseni mišljenje Kovačevića nije i neće biti stav Gradske uprave.

– Ovim putem oštro osuđujem i ograđujem se od jučerašnje privatne objave zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića, na društvenoj mreži Fejsbuk. Ističem da izneseni stav nije i niti će biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo lično mišljenje gospodina Kovačevića. Poštujući podjednako  praznike svih građana Prijedora, iskreno i od srca sam uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti želeći im srećan Uskrs. Kako sam juče i naveo u svojoj čestitci, praznični dani su tu da nas ponovo i iznova podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti, te da svi zajedno treba da budemo na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad – rekao je.

– Još jednom napominjem, Prijedor je grad koji može da posluži kao primjer suživota, mira i tolerancije  jer svi mi svakodnevno radimo na tome, zbog čega sam vrlo ponosan – rekao je Javor.

– Svi lični stavovi, izgovoreni javno, a ako dolaze od strane osoba koje obavljaju javnu funkciju, ukoliko vrijeđaju nekog ili nešto, naići će na osudu mene lično, ali i Gradske uprave Prijedor – dodao je.

Javor je podsjetio da je on čestitao Uskrs katoličkim vjernicima.

Podsjećamo, Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora na najveći katolički praznik, Uskrs uputio je sugrađanima katoličke vjeroispovijesti niz uvreda.

–  Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtva pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati već ih se gnušam. Vatikan se itekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili. Ko ne zna da je Bosna i Hercegovina i danas za njih terra misionaris, taj ništa ne zna – napisao je Kovačević na Fejsbuku, dodavši da za čestitanje ipak čeka Vaskrs.

Izvor: Srpskainfo