Investiciono-razvojna banka Republike Srpske učestvovala je na Konferenciji „Know How“ koju je u utorak, 29. marta u Banjoj Luci organizovalo Udruženje mladih ekonomista (UMEK).

Konferencija je održana pod sloganom „For economic growth“, koja je ujedno i nastavak tradicionalne konferencije „Zaposli se – pokreni svoj biznis“.

Ovom događaju prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri, kao i mnogi ekonomski stručnjaci i predstavnici javnog i političkog života Republike Srpske.

Konferencija se sastojala iz četiri panel-diskusije. Na panelu „Tržište nekretnina i kretanja istog tokom narednih nekoliko godina“ ispred Investiciono-razvojne banke Republike Srpske učestvovao je Zlatko Popović, v.d. izvršnog direktora za upravljanje portfeljom i zajedničke poslove Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Tokom diskusije Popović je iznio pregled dosadašnjih aktivnosti IRBRS po pitanju odobravanja stambenih kredita i njihovih prednosti u odnosu na poslovne banke.

On je fokus stavio na kredite za mlade bračne parove koji su ujedno i najtraženiji krediti u IRBRS.

Istaknut je i značaj socijalno osjetljivih kategorija društva kao što su porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije, porodice sa troje i više djece i slično.

Pored razmjene iskustava, mišljenja i zapažanja sa ostalim panelistima Popović je dao osvrt i na buduće kretanje tržišta nekretnina i ulogu Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u tom procesu.

Prijedor24h