epa08770305 Aleksandar Mitrovic (L) of Fulham in action against Tyrick Mitchell (R) of Crystal Palace during the English Premier League match between Fulham and Crystal Palace in London, Britain, 24 October 2020. EPA-EFE/Frank Augstein / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Fulam je sinoć, rutinskom pobjedom od 3:0 protiv ekipe Prestona, i matematički osigurao povratak u Premijer ligu. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je sa dva pogotka, u 9. i 41. minutu meča bio glavni protagonista ovog trijumfa.

Mnogi govore da je navijačka ljubav prema klubu i igračima nešto najčistije, to se pokazalo i u ovom slučaju. Nakon što je slavlje igrača na terenu završeno na teren su uletjeli i navijači koji su “rastrgli” popularnog “Mitrogola” na terenu.

Na videu iznad imate priliku da se uvjerite kako je to izgledalo, jedan navijač je čak i proklizao i pao u želji da fotografiše heroja.

Što se tiče Mitrovića, ne treba zaboraviti ni da je ovo nekadašnjem igraču Partizana bio 39, pa. i 40. pogodak od starta sezone.

On je tako samo podebljao rekord, pošto je nedavno postao Srbin sa najviše golova na internacionalnoj sceni, u okviru jedne sezone, te je uspio da nadmaši učinak Meteje Kežmana, koji je 35 golova postigao na 33 meča holandske Eredivizije, u dresu PSV Ajndhovena, sezone 2002/03. Mitroviću je za novi rekord bilo potrebno 36 mečeva, prenosi SportBlic.

Ranije tokom sezone, golgeter iz Smedereva je u duelu protiv Piterboroa svojim 32. i 33. golom u istoj postao apsolutni rekorder u istoriji engleske druge lige u jednoj sezoni, konkretno od takmičarske 2004/2005, od kako se ona igra u ovom formatu.

Srpski napadač je sa 40 golova apsolutno najbolji strijelac Čempionšipa, ali i svih drugih liga u Evropi, nadmašio je rekord Ivana Tonija, koji je prošle sezone za Brentford postigao 31 gol.

Izvor: Srpskainfo