Hrvatski teolog i istoričar Goran Šarić izjavio je da je Srbija na pogrešnoj strani istorije bila samo onda kad su istoriju pisali pogrešni.

– “Srbi su jedini beli narod koji je nakon 1945. pucao na Amerikance, i na koje su Amerikanci pucali ! Srbi su ušli u oružani sukob sa SAD-om i NATO-paktom, onda kada se Rusi ni Kinezi nisu usuđivali sa njima ući ni u diplomatski sukob ! Nikad u istoriji čovečanstva veća sila nije napala manju ! Nikad nije bila veća nesrazmera u vojnoj snazi, ekonomskoj moći i broju stanovnika nego u tom ratu 1999. godine ! Nikakva protivteža Americi nije postojala, lik simpatičnog pijanog Rusa iz tadašnjih holivudskih filmova jako dobro otelotvorava uticaj koji su na svetska dešavanja imali Rusija i Jeljcin. O Kini niko ozbiljno nije ni razmišljao.

Ipak, u takvim okolnostima jedan narod, jedna zemlja imali su hrabrosti da Americi kažu “ne”. 10 godina Amerika će potrošiti na taj narod. 10 godina je Amerika vodila rat protiv te zemlje – ekonomski, propagandni, psihološki, hibridni, neokortikalni, psihotronički, a 1999. i oružani.
 

Srbija je na pogrešnoj strani istorije bila samo onda kad su istoriju pisali pogrešni. I 1914. se činilo da je Srbija na pogrešnoj strani i 1941. i 1999. Istorija se neprestano ponavlja, ludačka potreba zapadnjačke civilizacije za posedovanjem i osvajanjem odvlači milione u smrt. Najveća svetska carstva, Rimsko, Vizantijsko, Franačko, Osmansko, Habsburško, Nemačko… jurišala su na Srbiju na vrhuncu svoje moći. Tih carstava odavno nema, a Srbi su još uvek ovde. Kosovo čak i danas stoji kao nadgrobni spomenik i dokaz da zapadnjačke elite nisu spremne izvuči pouke iz krikova umirućih u burnoj prošlosti Balkana.

Srbi će im to oprostiti. Istorija neće – naglasio je Šarić i dodao  2014. predsednik Putin je u svom govoru pred ruskom Dumom prilikom prisajedinjenja Krima matici Rusiji otkrio da je tokom agresije NATO pakta na Srbiju shvatio kakva je sudbina namenjena Rusima. Tih 10 godina u kojima su se američki establišment i zapadni centri moći opsesivno bavili Srbima, dali su mogućnost Rusiji da se konsoliduje i ponovo uzdigne, Kini da se izrodi u svetsku silu. Bilo je to 10 godina koje su izrodile novi multipolarni poredak. To su tih 10 godina koje su spasile svet!”

Izvor: alo.rs