I.A. (21) iz Doboja i D.H. (25) iz Prijedora uhapšeni su u okviru akcije “Paket” zbog sumnje da su preko brze pošte slali pošiljku sa 150 grama marihuane, koju je policija presrela i oduzela.

Kako navode u policiji spornu pošiljku I.A. je 19. aprila poslao D.H i ona je trebala da mu se dostavi preko jedne brze pošte. Paket je bio omotan samoljepljivom trakom, a na “tovarnom listu” je naveo da se radi o majici. Dostavu je po prijemu trebao platiti D.H., koji je kuriru gotovinski trebao da plati iznos od 14.58 KM, ali je pošiljka presretnuta.

Zaplijenjena marihuanaZaplijenjena marihuana

“PU Doboj u saradnji sa PU Prijedor i Upravom za za organizovani i teški kriminalitet izvršili su presijecanje nadzirane isporuke paketa sa marihuanom, koju je poslao I.A. i trebala je, putem brze pošte, da bude dostavljena D.H.”, rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Presretnuti paketPresretnuti paket

Ona kaže da je D.H. isti dan uhapšen.

“Izvršen je pretres teretnog vozila brze pošte, prilikom čega je pronađen i oduzet paket sa marihuanom, težak oko 150 grama. Po naredbi suda pretreseni su stan i automobil I.A. pri čemu je pronađen i oduzet mobilni telefon i određeni iznos novca, nakon čega je i on uhapšen”, navodi Kerkez.

Oba osumnjičena su predati u nadležnost dobojskog tužilaštva zbog sumnje da su počibili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvor: UNA