Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je prijem za članice Kola srpskih sestara uoči obilježavanja velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

On je ovom prilikom istakao da je ovo udruženje veoma bitno za grad Prijedor i njegove građane jer imaju dugogodišnju tradiciju promocije pravoslavne vjere i običaja.
” Gradska uprava to je i prepoznala i Kolo Srpskih sestara uvrstila od prošle godine u budžet, a podrška grada neće izostati ni ubuduće.”, rekao je Javor.

Predsjednica Kola srpskih sestara grada Prijedora Jadranka Mijić je izjavila da su one zahvalne gradonačelniku i Gradskoj upravi koji im pružaju podršku u radu.
” Mi smo zahvalni i njima , a i našim sugrađanima koji su se i ove godine maksimalno potrudili i kod nas kupovali vaskršnje peretke jer time osim što zajedno pomažemo ljudima u stanju socijalne potrebe , pomažu i naš rad”, rekla je Mijićeva.
Mijićeva je dodala da su ove, kao i svake godine pripremile vaskršnje peretke od kojih je dobar dio podijeljen vrtiću, crkvi, udruženjima ” Neven” i ” Osmijeh anđela”, manastiru Miloševac za tucijadu te redovnim korisnicima, a dio je prodat građanima Prijedora. Tako su vrijedne članice Kola ove godine pripremile preko 6000 peretaka i šarale preko 1000 komada jaja.
Kolo srpskih sestara u Prijedoru trenutno ima tridesetak članica od kojih je 15 radno sposobno i da je jedini problem sa kojim se susreću što nemaju dovoljno podmlatka.
Ovom prijemu prethodio je prijem za šest mališana , polaznika Dječijeg vrtića ” Radost” koji su željeli da gradonačelniku lično čestitaju vaskršnje praznike.
” Ovo je jedan od najljepšpih prijema koji se mogao dogoditi jer su ova dječica unijela radost u našu gradsku kuću i u naša srca. Poželio sam im da prenesu pozdrave svim svojim drugarima i čestitao im predstojeći praznik za željom da budu dobra djeca svojih roditelja i svojih vaspitača i učitelja te da nastave da tokom života idu putem tradicije svojih predaka”, poručio je Javor.

Izvor: prijedorgrad