Fudbalerima Rudar Prijedora predstoji veoma važna utakmica – gostovaće Širokom Brijegu u okviru 27. kola Premijer lige BiH.

Prijedorčani su sedam kola prije kraja takmičenja u Premijer ligi BiH posljednji na tabeli, tako da im je svaki bod u narednim susretima dragocjen.

Dva tima su se na „Pecari“ sastala devet puta u prvenstvu, domaćini imaju sedam trijumfa, a gosti jedan, dok je jednom bilo neriješeno.

Jedinu pobjedu u Hercegovini Prijedorčani su ostvarili prije nepunih 12 godina, u avgustu 2010. godine, a bilo je 1:2.

Važnosti narednog susreta svjestan je trener zeleno-crnih Srđan Marjanović.

– Utakmica u Širokom Brijegu je za nas kvalifikaciona kao i svaka što će da bude do kraja prvenstva. Svaki bod nam je veoma važan. Protivnik nam je ekipa koja će da igra rasterećeno, jer ne može u Evropu, a daleko je od borbe za opstanak. Zbog situacije u kojoj se nalazimo motiv treba da bude na našoj strani. Nadam se da ćemo ponoviti neke dobre partije u gostima iz ove sezone gdje smo mogli do boda ili sva tri, ali nismo uspjeli da realizujemo prilike koje smo stvarali – istakao je strateg „rudara“.

On ima određenih problema sa sastavom ekipe za duel na „Pecari“.

– Tokom cijele sedmice rad nam je remetila povreda Ajdina Redžića. Još ne znam da li će on moći da igra, a u pitanju je veoma važan igrač za naš tim. Zbog žutih kartrona na raspolaganju nećemo imati Džozefa Amou i Nemanju Marića, ali mislim da imamo igrače koji će da nadomjeste njihov izostanak, to se pokazalo u susretu Kupa RS protiv Borca. Dobro je što nam se Santos Rodrigez vratio u formu – poručio je Marjanović.

Lijevi bek Dželil Asani takođe smatra da njega i saigrače očekuje težak dvoboj.

– Očekuje nas vrlo teška i veoma bitna utakmica. Moramo da pokušamo da izvučemo maksimum i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda koja bi mogla da budu itekako značajna za nas – poručio je prvotimac Rudar Prijedora.

Ove sezone timovi su se sastali dva puta, na “Pecari” je bilo 2:1 za domaće, a u Prijedoru neriješeno 1:1.

Zanimljivo je da je na klupi Širokog brijega došlo do promjene, Jure Ivanković više nije šef stručnog štaba, a zamijenio ga je Ivica Barbarić.

Izvor: Srpskainfo