U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplo vrijeme uz sunčane periode i promjenljivu oblačnost, a ponegdje su mogući pljuskovi.

Uutro će biti umjereno do pretežno oblačno uz povremenu slabu kišu na jugu i zapadu, a u ostalim predjelima uglavnom suvo.

Kratkotrajna kiša i pljuskovi očekuju tokom dana ponegdje na zapadu i jugu, a zatim će se premještati ka istoku, dok će na jugu i zapadu doći do razvedravanja. Uveče će biti pretežno vedro u većini predjela.

Duvaće slab zapadni vjetar, uveče umjeren jugozapadni.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od 16 stepeni na jugozapadu do 24 na istoku, u višim predjelima od 11 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac, Han Pijesak i Čemerno pet stepeni, Šipovo šest, Gacko, Mrkonjić Grad, Rudo i Bugojno sedam, Višegrad, Kalinovik, Mrakovica, Ribnik, Bihać, Sarajevo i Zenica osam, Banjaluka, Novi Grad, Foča, Livno, Sanski Most i Tuzla devet, Bileća, Prijedor, Srebrenica i Široki Brijeg 10, Doboj, Srbac, Trebinje, Gradačac i Grude 11, Bijeljina 12, Mostar 13 i Neum 14 stepeni Celzijusa.

Autor: SRNA/Srpskainfo