Bilo je strašno, ljudi su bježali iz kuća u pižamama i spavali u kolima, kao usred rata, pričaju za Srpskainfo stanovnici Stoca, gde je sinoć u zemljotresu poginula 27-godišnja Elmira Sefo.

Najgore je bilo u kućama koje se nalaze ispod brda. Zemlja se tako snažno zatresla, da su se stijene odvaljivale i rušile kuće pod brdom – priča za Srpskainfo Tamara Isaković iz centra ovog hercegovačkog gradića.

FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/ RAS SRBIJA
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/ RAS SRBIJA

I Elmira je živjela u kući pod brdom, koju su snažne stijene naprosto samljele, pričaju Stočani.

– Ja djevojku nisam poznavala, samo iz viđenja, znali su je moji sinovi. Fino, mlado dijete, pa da strada, takoreći u svom krevetu – kaže Tamara.

Priča da su ona i njen suprug Hajro, koji žive u jednoj stambenoj zgradi, sinoć su ranije legli s namjerom da se “dobro naspavaju”.

– Tek što nas je uhvatio prvi san, počeli su se tresti prozori, a onda se čula tutnjava i lom. Trebalo nam je nekoliko sekundi da onako bunovni shvatimo šta se u stvari dešava – priča Tamara.

Malo se smirla tek kada je njen sin Mirza došao kući iz kafića u kojem je zaposlen i kad se uvjerila da je dobro.

FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

– Cijelu noć smo proveli u trenerkama, spremni za za bježaniju. Tek pred zoru nas je malo uhvatio san, ali tada se, oko četiri ujutru, opet zatreslo. Pogledala sam kroz prozor i vidjela da su mnoge komšije, strahujući od zemljotresa, noć provele u automobilima – kaže Tamara.

Zemljotres koji je sinoć uzdrmao Hercegovinu, a osjetio se i širom Bosne i Dalmacije, bio je jak 5,7 stepeni po Rihteru. Epicentar je bio u Berkovićima, ali najteže je pogođen Stolac, gdje je jedna djevojka poginula, a bilo je i nekoliko povrijeđenih.

Kako potvrđuju sagovornici Srpskainfo, značajnu štetu su pretrpjele i kuće u selima u okolini Nevesinja, koje su blizu epicentra zemljotresa.

Izvpr: Srpskainfo