Zvaničnici Republike Srpske čestitali su građanima i vjernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputila je čestitku Njegovoj Svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

– Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, kao i svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju najveći hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru.

–  Želim Vam da praznik nad praznicima, svijetlo Vaskrsenje Hristovo, proslavite u zdravlju, radosti i miru, te da, ukrijepljeni i osnaženi istinom pobjede života nad smrću, u vaskrslom Gospodu Isusu Hristu steknete čvrst oslonac u čestitoj službi rukovođenja povjerenom Vam pastvom – naveo je Čubrilović u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

– Želim da se praznični duh razumijevanja i praštanja proširi na sve nas i osnaži nas u zajedništvu i ljubavi sa vjerom i nadom u život i bolje sutra, da zajedno radimo za dobrobit svakog pojedinca zbog sadašnjih i budućih generacija – istakao je Dodik u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

– Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem iskrene čestitke! Želeći da u miru, zdravlju, radosti i blagostanju dočekate i proslavite Praznik nad praznicima, Hristovo Vaskrsenje, pozdravljam Vas sveradosnim pashalnim pozdravom pobjede života nad smrću: “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!” – navodi se u čestitki premijera Srpske.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Vaskrs.

– Povodom praznika Hristovog vaskrsenja, Vama, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke sa željom da najveći hrišćanski praznik provedete u miru, zdravlju i radosti – navodi se u čestitki predssjedavajućeg Savjeta ministara.

Autor: RTRS