Uprkos tome što se mnogima biciklizam ne čini kao pretjerano opasan sport, ovakve situacije znaju da zaintrigiraju mnoge.

Na biciklističkoj stazi Lež-Bastonj-Lež dogodila se teška nesreća, u kojoj je teško povređen Žulijan Alafilip, aktuelni svjetski šampion.

On je završio između drveća, u jarku, a kada je do njega stigao Roman Barde, vozač jedne od suparničkih ekipa, Žulijan nije mogao da priča i diše kako treba.

– Bila je to noćna mora. Tom Pidkok i jedan drugi vozač su se sudarili ispred mene i ja sam odletio na desnu stranu puta. Kada sam pogledao oko sebe, vidio sam Žulijana kako leži u provaliji. Bio sam u šoku jer je bio u jako teškoj situaciji. Nikoga nije bilo u blizini i zaista mu je trebala pomoć. Nije mogao da se pomjera ni da diše. Bio je pri svijesti, ali nije mogao da priča. Iskreno se nadam da će sve da bude u redu. Blokirali su put kako bi mu mogli da mu pruže pomoć. Bio sam srećan što sam prošao bez povreda – rekao je za Eurosport Barde, koji je odlučio da završi trku u nedelju i ostane uz povrijeđenog kolegu.

Izvor: Blic/ATV