Prijedor će 12. maja biti domaćin 27. Međunarodnih uličnih trka “Prijedor 2022”, potvrđeno je danas na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

Organizator trka je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor, a promoter nekadašnja evropska prvakinja Snežana Pajkić Jolović.
Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora i predsjednik Organizacionog odbora 27. uličnih trka “Prijedor 2022”, izrazio je zadovoljstvo što će grad na Sani ponovo imati priliku da ugosti zvučna imena iz svijeta atletike te se još jednom pokaže kao dobar domaćin.
“Drago mi je što, nakon dvije godine pauze, ponovo organizujemo Ulične trke. Bila bi velika sramota za naš grad da se nismo priključili ovim divnim ljudima u organizaciji ove sportske manifestacije. Potrudićemo se da sve protekne u najboljem redu i da i učesnici i posjetioci ponesu iz Prijedora lijepe utiske”, rekao je Javor.
Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Prijedora Veljko Janjetović izjavio je da je bilo određenih problema i da je , iako je ostalo malo vremena, odlučeno da se , uz podršku Grada i gradonačelnika Prijedora, nastavimo manifestaciju po kojoj je naš grad prepoznatljiv.
” Trke će biti organizovane u muškoj i ženskoj kategoriji. Biće dodijeljeno po deset nagrada u obje konkurencije te po tri za najbolje juniorke i juniore. Seniorke će trčati na 2.000, a seniori na 4.000 metara, rekao je Zoran Radinović, član Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor. Očekuje se dolazak atletičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Grad Prijedor je, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srspke , pokrovitelj 27. međunarodnih uličnih trka “Prijedor 2022”, koje se održavaju pod motom “Prijedor u srcu”. Trke počinju u četvrtak, 12. maja, u 15,30 časova.

Izvor: prijedorgrad