Razgovarali smo o zajedničkim projektima koje imamo, ali ono što je meni izuzetno važno jeste da i danas budem ovdje i pokažem podršku Republici Srpskoj – izjavila je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić na “Јahorina ekonomskom forumu”.

Brnabićeva navodi da je za nju bilo mnogo važno da učestvuje na “Јahorina ekonomskom forumu”. Smatra da je podrška predstavnicima Republike Srpske, prije svega srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku, kao i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović mnogo važna.

– Sankcnije koje su uvedene su krajnje nekorktne i za mene ne postoji nijedan racionalan razlog za takvu odluku određenih strana i želim da svojim prisustvom ovdje, stalnom komiunikacijom i dijalogom pokažem podršku, šta god to koštalo mene – ocijenila je Brnabićeva.

Brnabićeva navodi da je to principijalna politika i da se Srbija drži te iste politike.

– Mislim da jedino što oni rade jeste da brane Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH, ja sam predsjednica Vlade države koja je takođe garant Dejtonskog sporazuma i u tom smislu jesmo na istoj strani. Dakle Dejtonski sporazum ne možete mijenjati i entitetima ne možete nametati ništa što nije eksplicitno dogovoreno i prihvaćeno od strane svih i u skladu sa tim Dejtonskim sporazumom – dodaje Brnabićeva.

Autor: RTRS