Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će se uvijek naći način da se sa Srbijom iskomunicira ono što je u interesu Srpske.

Razgovor o zajedničkim projektima, označava zajedničku podršku i razumijevanje, istakla je predsjednica Srpske.

– Zahvalna sam premijerki Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću na razumijevanju situacije ovdje, na želji da imaju izbalansiran odnos ovdje, iako to drugi ne vide. Za ono što je u interesu Republike Srpske mi ćemo uvijek naći način da to iskomuniciramo sa Srbiojom, ali isto tako zahvalni smo Srbiji na svim vrstama pomoći, zajedničkim projektima i ulaganjima.

Cvijanović navodi zabrinutost zbog strateških projekata koji su blokirani od strane Sarajeva, što je apsolutno neprincipijelno.

– Objasnili smo premijerki Brnabić dešavanja u vezi sankcija, da je očigledno došlo do kolapsa kad je u pitanju izborna reforma, odnosno dogovori bošnjačkih i hrvatskih partnera – rekla je Cvijanović.

Ona ističe da postoji zajednička želja da se deblokiraju procesi koji su blokirani na nivou Sarajeva i kada su Vlade Srbije i Srpske u pitanju, kako je rekla, radi se sve što je u njihovoj zajedničkoj moći.

Autor: RTRS