Ispred Suda Bosne i Hercegovine danas je došlo do incidenta nakon što su novinarske ekipe stigle ispred zgrade kako bi ispratili presudu Sakibu Mahmuljinu.

Više od mjesec ispred Suda BiH boravi Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke koji je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima. Na istu lokaciju su danas stigli i novinari kako bi ispratili dnevne događaje u ovoj instituciji, a među njima je bila i ekipa RTRS.

Dragičević je verbalno napao novinarku i snimatelja RTRS zbog toga na koji način njihova medijska kuća izvještava o smrti Davida.

– Zašto ne kažete šta ste uradili? Vi iz RTRS crtate metu na čelo. Je li David lopov i ubica? Je li? – proderao se Dragičević.

Snimatelj je pokušao smiriti situaciju, ali mu je Dragičević rekao da se obraća i njemu te da je i on zločinac jer radi na RTRS, prenosi Klix.

Na njihovo opravdanje da su iz Istočnog Sarajeva i da se nisu bavili temom stradanja njegovog sina, on je odgovorio: “Šta me briga odakle si, ti radiš na RTRS”.

Optužio je novinarku da je njegovog sina prozvala “narkomanom, lopovom i samoubicom” na šta je ona odgovorila da to nikada nije uradila i da poštuje njegovu bol.

Davor Dragičević je najavio da će ispred Suda BiH ostati sve dok se ne riješi ubistvo Davida i Dženana Memića iz Sarajeva.

Izvor: kli.ba/srpskainfo