Lajkovac je varošica u Kolubarskom okrugu najpoznatija po svojoj pruzi i književniku Radovanu Markoviću. Ipak, ukoliko se zaputite prema Valjevu preko ove varoši, pokraj njene čuvene pruge, možete ugledati i čuveni luksuzni brend “Luj Viton”.

Nije riječ o prodavnici niti fabrici nadaleko čuvenog francuskog modnog brenda, već fasadi kuće jednog Lajkovčanina, mladog gastarbajtera koji radi u Austriji.

“Luj Viton” logo gleda direktno na lajkovačku prugu i nalazi se na prednjem dijelu fasade kuće. Kako se prometna saobraćajnica nalazi u blizini, rijetko ko ne ima da ne vidi ovu “luksuznu fasadu” i velika slova “L” i “V” čak i iz daleka.

Zbog raskošnog izgleda ova dvospratnica je već nekoliko puta bila na meti pljačkaša, pa je obijana, zbog čega je vlasnik bio prinuđen da ogradi imanje ogradom na kojoj su takođe detalji od hroma u obliku čuvenog loga luksuznog modnog brenda kao i da uvede video nadzor.

Prema riječima oca mladog vlasnika kuće, i unutra je sve u stilu “Luj Vitona”.

– Da li su oni opsjednuti time ili su radili u toj firmi, ne znam, ali kuća je sređena tip-top i unutra ima “Luj Viton” znak – ispričao je u reportaži snimljenoj prije tri godine za valjevsku TV Marš otac mladog gastarbajtera.

O ovoj dvospratnici svako ima drugačije mišljenje, jednima se dopada, drugi ne podržavaju ovakav način ukrašavanja, ali završnu riječ i o kući i o vlasniku uvijek imaju komšije, prenosi Blic.

– On sluša neku muziku… Dobar je momak, zanimljiva mi ja ta kuća, lijepo je, sređeno. Neko je zavidan, neko nije, ali je lijepo kad vidiš lijepu kuću – rekao je jedan Lajkovčanin.

Izvor: Srpskainfo