Žene su moćna bića, mogu da urade sve što požele, ali često se u životu razočaraju, jer odaberu pogrešan put. Kada žena ne bira sebe, već se podređuje drugima, to samo može da prouzrokuje nezadovoljstvo. Sa ovim razočaranjima najčešće se suočavaju žene u 50-im godinama, kada shvate da su veći deo života zanemarivale svoje potrebe.

Koje 3 navike najčešće dovode do razočaranja i nezadovoljstva, objasnila je ruska književnica Viktorija Tokareva.

1. “Više radim za druge nego za sebe.”

2. “Sreća je kao leptir: što se više trudimo da ga uhvatimo, brže odleti. Problem je u tome što sa godinama mnogi prestaju da pokušavaju da uhvate leptira i zaboravljaju šta je sreća, a ona jednostavno ode – kroz naše greške.”

3. “Svaka osoba koja zavisi od mišljenja drugih, koja ne shvata šta je zdravo samopoštovanje, sa godinama će se razočarati. Ovo se ne odnosi samo na lepe glumice koje su blistale u mladosti, a sa godinama su prestale da vole sebe zbog činjenice da su ostale bez fanova, već i na obične žene. Ljubav prema sebi je stabilnost, dobro raspoloženje bez skokova napred-nazad i zdrav odnos prema svetu. To se razvija godinama, ali što pre počnete, to je bolje za vas. Voleti sebe je prioritet – ako VI ne volite sebe, niko neće da popuni tu prazninu.”

Izvor: sensa.story.hr