U Rudar Prijedoru opšta mobilizacija svih u klubu pred duel sa Slobodom. Trijumf nad tuzlanskim klubom donio bi ekipi dobru situaciju u borbi za opstanak.

Trijumf u Širokom Brijegu vratio je samopouzdanje ekipi. Dodatno ohrabrenje za trenera Srđana Marjanovića je činjenica da će na raspolaganju imati kompletna igrački kadar.

-Sloboda je po meni pobjedom u prošlom kolu napravila možda i ključni korak ka opstanku, ipak ta njihova sigurnost nas neće zavarati znamo šta nam znače tri boda. Ako potvrdimo pobjedu iz Širokog, onda ćemo se vratiti u život i moći da računamo na opstanak. Ovaj duel nam je prvo finale. Ako ne ostvarimo pobjedu onda nam tri boda iz prošlog kola neće ništa značiti. Što se tiče igračkog kadra imamo napokon sve igrače na raspolaganju. To je ohrabrenje jer onda imamo i dobra rješenja sa klupe i nadam se da ćemo uz pomoć publike zabilježiti tri boda i onda imati realne šanse za opstanak- rekao je trener Marjanović koji ističe da je gol u sudijskoj nadoknadi puno značio timu.

-Dali smo gol za 3:1 ali mogu reći da nam je puno značio da skinemo teret sa sebe, da bi trebalo da igrači bude reasterećeniji i da će nam dati dodatni motiv i da odlučno uđemo u subotnji meč.

Kapiten Nemanja Pekija je pozvao navijače da pomognu.

-Svjesni smo koliko nam ova utakmica znači i da nam trebaju tri boda. Imali smo dobru atmosferu tokom čitave sezone u ekipi, a pobjeda nas je dodatno motivisala. Sad imamo veliku šanss koju ne smijemo da propustimo  da se pobjedom uključimo u ravnopravnu borbu za opstanak.

FOTO: DRAGAN GIGA STOJNIĆ / FK RUDAR PRIJEDOR
FOTO: DRAGAN GIGA STOJNIĆ / FK RUDAR PRIJEDOR

Novinarima su se zatim obratili članovi uprave Žarko Kovačević i Zoran Šormaz.

-Odlučili smo da trener Srđan Marjanović ostaje do kraja sezone. On je naš trener koji je dugo u klubu i nadam se da će opravdati povjerenje. Uradićemo sve da pojačamo marketing, posebno pred ovu veoma važnu utakmicu. Za duel protiv Slobode važiće promotivne cijene ulaznica – dvije marke za istočnu i tri marke za zapadnu tribinu uz slobodan ulaz za djevojke. Pozivamo sve da zajednički podržimo momke u borbi za opstanak i damo vjetar u leđa da ostane premijerligaš- istakao je Kovačević

 

NE BI TREBALO BITI PROBLEMA OKO LICENCE

Rudar Prijedor je prema nekim medijima ostao bez licence, jer još nije postavio reflektore na Gradskom stadionu. Zvanične odluke saveza i dalje nema, a u upravi vjeruju da neće biti problema oko licence. -Ne bi trebalo da bude upitno bilo šta oko licenci. Prvo što moramo uraditi je pokazati se na terenu i izboriti opstanak, a mi ćemo otklanjati nedostatke ako ih imamo – poručili su članovi uprave

Šormaz je rekao da uprava radi sve kako bi ekipa imala maksimalnu podršku.

-Zajedničkim snagama želimo da ostvarimo naš cilj a to je opstanak. Nadamo se potpunom jedinstvu uprave, navijač,a igrača i stručnog štaba. Da bi pobjeda u Širokom dobila na značaju moramo da i ovdje osvojimo tri boda. Očekujemo pozitivan ambijent i da svi damo svoj doprinos novom trijumfu

Utakmica se igra u subotu u 16.30 časova

Izvor: Srpskainfo