Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Bakir Izetbegović bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma i da je svojom poslednjom izjavom “najavio rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona”

Izetbegović je bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma, ali i postojanja Dejtonske Bosne i Hercegovine. I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BIH da 60% probosanaca svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona”, saopštio je Vulin.

Kako je naveo, građanski rat u Bosni i Hercegovini je počeo “nasilnim uvođenjem principa ”jedan čovek, jedan glas” i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvek biti manjina, raja bez prava da odlučuju o sebi”.

“Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Kristijan Šmit oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Savet za sprovođenje mira i da će zaustaviti ludilo pre nego bude kasno”, izjavo je ministar policije i lider Pokreta socijalista odgovarajući lideru SDA BiH Izetbegoviću koji je, kako navodi Vulin, ponovo napao Dejtonski sporazum i koji priziva nasilje i destabilizaciju BiH.

Izvor: informer.rs