Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i moj prijatelj Ivica Dačić danas je posjetio banju Mlječanicu, poručio je direktor ove ustanove i predsjednik Nardone partije Srpske Darko Banjac na društvenim mrežama.

– I u budućnosti nastavljamo uspješnu saradnju – istakao je Banjac.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija nastojati da pomogne dalji razvoj Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici.

Dačić je, nakon posjete ovoj zdravstenoj ustanovi, rekao da je to veliki potencijal koji će biti od koristi za sve one kojima su potrebne usluge ovog centra.

– Kako sam vidio, ovo je jedna od najopremljenijih zdravstvenih ustanova ovog tipa u regionu. Dobro je da imamo ovakve zdravstvene ustanove – rekao je Dačić.

On kaže da će članovima Vlade i predsjedniku Srbije prenijeti svoje utiske današnje posjete banji “Mlječanica” i obećao da će raditi na tome da se pomogne njena dalja izgadnja i razvoj.

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici Darko Banjac zahvalio je Dačiću što je izdvojio svoje vrijeme i posjetio ovu ustanovu.

– Za nas u Specijalnoj bolčnici ovo mnogo znači i potvrda je onoga što mi radimo – rekao je Banjac i dodao da je Vlada Republike Srpske uložila oko 20 miliona evra u razvoj ovog zdravstveno-turističkog centra, koji će biti jedan od najmodernijih u BiH.

Banjac je istakao da je posjeta Dačića primjer kako veze između Republike Srpske i Srbije funkcionišu.

– U vrijeme dok je Dačić bio premijer Srbije potpisani sporazumi o specijalnim vezama između Srbije i Republike Srpske. On je taj koji je te veze inicirao – rekao je Banjac.

Istakao je da je Srbija uvijek uz Republiku Srpski i jedini njen iskreni oslonac, prenosi Srna.

prijedor24h