Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas radove na asfaltiranju ulica Blaže Koneckog i dijela ulice Rasadničke, a danas kreće i asfaltiranje ulica Drugog Krajiškog odreda.

U planu su radovi na asfaltiranju ulica u naselju Srednja Lamovita zaseoci Panići, Gavranovići, Malići i Brajići. Nakon toga kreće se sa asfaltiranjem ulica u naselju Omarska.

 

Riječ je o sredstvima Vlade Republike Srpske, a ovdje je u pitanju realizacija četvrtog pojedinačnog ugovora.
Javor je sredinom aprila novinarima izjavio da je od izbora pa do danas asfaltirano
više od 40 putnih pravaca, a da je vrijednost tih radova dva miliona maraka te ukupna dužina asfaltiranih puteva veća od 13 kilometara.

On je najavio da će u narednim danima biti asfaltirano još 19 putnih pravaca odnosno pet kilometara puteva širom Prijedora, vrijednosti 560.000 KM.

Pored najavljenog asfaltiranja u Omraskoj, biće rađeni i određeni pravci u Gornjim Orlovcima i ono što zasigurno raduje naše mališane i njihove roditelje napokon će biti završen trotoar kod Osnovne škole “Petar Kočić” na Urijama

Gradonačelnik Javor je istakao da se nastavlja i dobra praksa rekonstrukcije dotrajalih ulica i da se nakon Ulice majora Milana Tepića sada prelazi u naselje Pećani, odnosno Ulicu mitropolita Petra Zimonjića, a očekuje se raspisivanje tendera za asfaltiranje platoa između boračkih zgrada na Pećanima.

Izvor: prijedorgrad