Kompletna arhiva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske je sačuvana i činimo sve da proces rada bude što prije uspostavljen. Čekamo završetak zvanične istrage, istakli su u svom saopštenju iz ove banke.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske zahvaljuje se svima koji su u teškim trenucima bili uz njih.

– Zahvalni smo za sve poruke podrške i razumijevanja. Takođe, dugujemo zahvalnost svim medijima koji su blagovremeno, tačno i objektivno informisali javnost o požaru koji je u noći između subote i nedjelje zahvatio prostorije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u Banjoj Luci. Koristimo priliku i da novinarima, urednicima i vlasnicima medija u Republici Srpskoj čestitamo 3. maj, Svjetski dan slobode medija – navodi se u saopštenju.

Oni su naglasili da je važno da javnost Republike Srpske bude tačno informisana i da se insinuacijama i neprovjerenim informacijama ne unosi dodatni nemir, s obzirom na to da su privreda Republike Srpske i građani najvažniji partneri Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

– I mi, kao i cjelokupna javnost Republike Srpske, čekamo zvaničan izvještaj Tužilaštva Republike Srpske i drugih nadležnih organa. Do tada smo, kao i do sada, na raspolaganju za sve informacije i upite na koje možemo da odgovorimo, ne ugrožavajući istragu, a u interesu javnosti Republike Srpske, naših partnera i korisnika – navodi se u saopštenju Investiciono razvojne banke Republike Srpske.

Autor: RTRS