Fudbaleri Rudar Prijedora prvi su finalisti Kupa Republike Srpske pošto su nakon izvođenja penala (6:5) eliminisali banjalučki Borac.

rener Prijedorčana Srđan Marjanović izjavio je da je zadovoljan zbog plasmana u finale, ali da je prioritet ekipe domaće prvenstvo, gdje se tim grčevito bore za opstanak.

– Slična utakmica kao u Prijedoru, bez posebnog intenziteta. Sastavi su bili izmjenjeni, falilo je nekoliko igrača. Mi smo došli da opuštenom igrom izvučemo maksimum. Nama je fokus na domaćem prvenstvu, a na kraju smo iskoristli šansu iz kornera da dođemo do gola. Penali su lutrija i drago nam je što smo prošli u finale. Ružno je reći, ali mijenjao bih ovu pobjedu za trijumf u petak – rekao je on.

Šef stručnog štaba Borca Tomislav Ivković navodi da se njegova ekipa okreće ligaškim obavezama.

– Čestitam kolegi na pobjedi. Ne volim nikada izgubiti utakmicu. Mi smo imali svoj zacrtani plan da dadnemo šansu mlađim igračima. Dali su svoj maksimum, napravili su koliko su mogli. Imali smo šanse. Neki igrači su počeli da se vraćaju i trebaju prostora za igru. Mi se idemo pripremati za meč sa Željezničarom – izjavio je on.

Izvor: Srpskainfo