Možemo s pravom da sumnjamo da je Centralna izborna komisija, koja je danas raspisala izbore u BiH, podređena određenim političkim interesima Muslimana u Sarajevu i dijelom Međunarodne zajednice koja to podržava, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka koalicionih partnera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj u Banjaluci.

– Ta Centralna izborna komisija očigledno pokušava da bude na jednoj strani, a da se vi učesnici političkog procesa prema tome ravnaju onako kako oni očekuju da se to desi – istakao je Dodik.

Naglasio je da nema ozbiljne zemlje na svijetu gdje učesnici političkog života, pogotovo izbora, ne usaglašavaju standarde vezano  za izbore.

Podsjeća da nije bilo javnog konkursa, niti je bilo provedene komisije Predstavničkog doma koja je to trebala da uradi i nije bilo zakonom propisane procedure.

– Sud BiH će biti pokriće za te nezakonite očigledne odluke, kao što je to kod Centralne izborne komisije – rekao je Dodik.

Izbori će se provesti u veoma složenim okolnostima, kaže Dodik, to su međunarodne okolnosti ali i okolnosti u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, opšti izbori u BiH biće održani u nedjelju, 2. oktobra, odlučila je danas Centralna izborna komisija BiH.

Autor: RTRS