U Prijedoru se danas i sutra održava republičko finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske u rukometu za srednje škole.

Predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković rekao je da se procjenjuje da je u ovoj školskoj godini između 50.000 i 60.000 đaka učestvovalo u MOI.

“Ovo je možda jedno od najzahtjevnijih takmičenja koja organizujemo i za nas sigurno najveći ponos. Koordinacioni odbor na početku ovog ciklusa imalo je dozu straha šta će se desiti nakon dvije godine gdje nismo organizovali ovo takmičenje, ali svi koji su mislili da se to neće nastaviti bili su u krivu”, rekao je Vuković.
Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović izjavila je da grad Prijedor u budžetu za ovu godinu izdvaja 50.000 KM za razvoj školskog sporta, a da već nekoliko godina unazad podržava i MOI koje se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i lokalnih zajednica.
“Čast nam je što smo domaćini i nastavićemo i dalje da podržavamo sve što je vezano za unapređenje školskog sporta”, rekla je Kasalovićeva.
Koordinator MOI za prijedorsku regiju Aleksandar Milješić rekao je da su danas i sutra u gradu na Sani pobjednici svih šest regija odnosno po šest ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji koji će se takmičiti za prestižno priznanje republičkog prvaka u rukometu za srednje škole.
“Mi se nadamao de će iz godine u godinu MOI da rastu i da ih obogaćujemo novim sportovima. Mislim da je prvi sport koji je sljedeći kandidat da uđe u program MOI stoni tenis”, naveo je Milješić.
On je najavio da će Prijedor biti domaćin i za finalna takmičenja osnovnih škola od 15. do 17. maja.
Škola domaćin je Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor, a utakmice se igraju u Sportskoj dvorani “Mladost”.
“Pripala nam je čast nakon dvogodišnje pauze zbog panedmije. Prijedorsku regiju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji predstavlja Kozarska Dubica”, rekao je direktor prijedorske gimnazije Veljko Janjetović.
U MOI učestvuju prijedorska, banjalučka, dobojska, sarajevsko-romanijska, bijeljinska i hercegovačka regija. Pored rukometa, košarke, malog fudbala, odbojke, atletike i gimnastike, eksperimentalno su uvršteni i džudo i šah.

Izvor: prijedorgrad