Zagrebački Dinamo je godinama unazad poznat kao „proizvođač“ kvalitetnih fudbalera koji kasnije nastupaju u jakim evropskim ligama.

akav put započeo je i Tomislav Knežević koji je igrao u svim mlađim kategorijama „modrih“, nastupao je u omladinskoj Ligi šampiona u generaciji Danija Olma, a po zlasku iz juniorskog tima otišao je u Trenčin.

Nažalost, igrajući za slovački tim doživio je tešku povredu koja je zaustavila njegov napredak.

– Nadao sam se da je Trenčin odskočna daska, nažalost zbog povrede sam morao da pauziram i osam mjeseci sam išao od doktora do doktora. Kako bih se vratio igrao sam pola godine na pozajmici u Rudešu, a onda sam kao slobodan igrač prošlog ljeta došao u Rudar Prijedor sa ciljem da što više igram – objasnio je Knežević.

U posljednje dvije premijerligaške utakmice „rudari“ su osvojili maksimalnih šest bodova, a 23-godišnji ofanzivni vezista je imao direktno učešće u tim uspesima.

U preokretu protiv Širokog Brijega na „Pecari“ (3:1) bio je strelac drugog pogotka, a prošlog vikenda iz kornera je asistirao Demiru Jakupoviću za jedini gol i trijumf nad tuzlanskom Slobodom, direktnim rivalom u borbi za opstanak.

FOTO:
FOTO:

– Iza nas su dve veoma važne pobjede koje su nas potpuno vratile u igru kada je u pitanju opstanak. Ima još pet mečeva, odnosno 15 bodova u opticaju, a zaostajemo jedan u odnosu na Posušje, odnosno dva za Leotarom, te četiri za Slobodom. Svi smo u igri, pa i Radnik koji ima tri boda manje od nas. Vjerujem da imamo snage da u duelima sa direktnim konkurentima zabeležimo dobre rezultate i na taj način dođemo do spasa. Međutim, prvi naredni meč je gostovanje Veležu, a u Mostar idemo sa ciljem da kući donesemo sva tri boda, mada smo svesni da neće biti nimalo lako to ostvariti – dodao je Knežević.

Učinku u posljednja dva premijerligaška meča dodao je i asistenciju za pobjedu nad Borcem u revanš meču polufinala Kupa RS, a kasnije je u penal seriji bio siguran i njegov tim se plasirao u finale.

– Mogu da budem zadovoljan nivoom na kom sam bio u proteklim mečevima, kao i učinkom, ali ovo su pobjede tima. Daću sve od sebe da i u preostalim utakmicama dođemo do što boljih rezultata, a kao što sam već rekao imamo šansu za spas. Ugovor mi ističe sada na ljeto, ali o nastavku karijere razmišljaću kada izborimo opstanak u Premijer ligi BiH – završio je prvotimac Rudar Prijedora.

Raspored utakmica zeleno-crnih do kraja prvenstva izgleda ovako: Velež (gost), Posušje (domaćin), Leotar (gost), Radnik (gost), Zrinjski (domaćin).

Izvor: Srpskainfo