Predsjednik Pokreta pravde Ozren Perduv izjavio je kako banjalučka opozicija nema ni energije ni snage. Perduv se dotakao i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića pri čemu je istakao da Stanivuković ne bira sredstva kako bi došao do cilja.

„Čuo sam nekoliko ljudi, strogo opoziciono orjentisanih, koji su rekli da će ostati kod kuće jer ne vide nikakav smisao da izlaze na ovakve izbore, u ovakvim uslovima i s ovakvom opozicijom“, ističe Perduv.

Perduv dodaje kako je opozicija u Banjoj Luci prije četiri godine svoju kampanju bazirala isključivo na Pravdi za Davida. Kako tvrdi Perduv iz izvora bliskih PDP-u govorilo se da se što više i češće moraju posjećivali skupovi na Trgu Krajine, misleći da će ostvariti neki rezultat preko Davora Dragičevića.

Na aktuelni sukob na relaciji Trivić – Stanivuković, Perduv ističe kako je glavni krivac gradonačelnik Banje Luke, niko drugi.

„Mislim da je glavni krivac za narušene odnose među njima Draško Stanivuković. Stanivuković je neko ko je spreman da preko mrtvih gazi da bi stigao do svog cilja. Ja pretpostavljam da je on očekivao da će izboriti tu predsjedničku kandidaturu. Ali evo sad kad mu je izmakla, a čini se da jeste, on je potpuno ohladio od bilo kakve kampanje. Čak je u jednom trenutku i rekao da ga ne interesuju ta prepucavanja opozicija – vlast, da on vodi grad Banjaluku, a ovo drugo je manje–više nebitno. Tako se ne bi ponašao da je dobio predsjedničku kandidaturu, i mislim da je on glavni krivac. I to se mora otvoreno i javno reći“, zaključuje Perduv.

Da Stanivukoviću svakodnevno okreću leđa nekad najbliži i najodaniji saborci sada je očigledno. Stanivuković svakim danom sve više gubi konce, a obmanjivanje javnosti mu se očigledno obilo o glavu s obzirom da se u njegovim redovima smanjuje broj pristalica.

Od obećanja i galame na Trgu Krajine Banjalučani su dobili gomilanje problema, obustavljene projekte i neorganizovanu Gradsku upravu kojoj nedostaje pozamašan broj stručnog kadra na čelu sa gradonačelnikom koji nije u stanju da pohvata konce unutar opštine, ali i same Banje Luke.

Izvor: banjaluckeprice