Zvanično i javno, lideri opozicionog SNS i DNS, Mirko Šarović i Nenad Nešić već odavno nisu sjeli za isti sto, nezvanično i daleko od TV kamera, razgovarali su danas, na terasi poznatog restorana u Ulici Draže Mihajlovića u Istočnom Sarajevu.

rpskainfo otkriva i šta je bila glavna tema ovog razgovora.

Dvojica lidera opozicija sastala su se u restoranu “Knez” u Lukavici, lokalu koji drži bivši ministar u Vladi Republike Srpske i koji je omiljeno sastajalište političara iz Republike Srpske “na radu” u Sarajevu.

Počesto u ovaj ugostitljski objekat znaju navratiti i ambasadori zapadnih zemalja, pa se špekuliše da su mnogi važni dogvori “pali” baš za kafanskim stolovima u ovom restoranu.

Kako otkriva izvor Srpskainfo Šarović je Nešića “pozvao na kafu”, kako bi nasamo i na miru porazgovarali o važnoj temi, vezanoj za predstojeće izbore u BiH.

– Ustvari, Šarović je otvoreno pitao Nešića, da li može da računa na njegovu podršku, kao kandidat za člana Predsjedništva BiH – navodi izvor Srpskainfo.

Prema izvorima Srpskainfo, sada je definitivno poznat raspored snaga, kada su u pitanu opozicioni kandidati za inokosne funkcije. Ipak, još se nije potpuno izbistrilo kako će se opredijeliti Nešić i njegov DNS.

Mnogo toga će zavisiti od ćaskanja na terari “Kneza”.

Ovo nije prvi put da se u spomenutom ugostiteljskom objektu “odlučuje o sudbni nacije” i dogovaraju predizborni i postizborni dilovi.

U toj su kafani Bakir Izetbegović i Milorad Dodik dogovorali uslove u vezi sa kreditom MMF, odnosno sa podjelom novca iz tog kredita.

Takođe ovdje su se susretali i pojedini domaći političari sa uticjnim stranim diplomatama.

Uostalom, i vlasnik ovoj ugostitljskog objekta, Zoran Tešanović, ima iza sebe značajnu političku karijeru. Bio je jedan od osnivača PDP i ministar u Vladi Srpske, za mandata Mladena Ivanića.

Zbog kršenja Zakona o sukobu interesa, CIK je Tešanoviću zabranio kandidovanje na izborima u periodu od 2005. do 2009. godine.

FOTO: CIN
FOTO: CIN

Ispostavilo se, međutim, da je ovaj sarajevski inženjer ipak skloniji biznisu, pa je danas Tešanović poznatiji kao ugostitelj, nego kao političar.

Naravno, i dalje se rado druži sa političarima.

Izvor: Srpskainfo