U holu Gradske uprave u Prijedoru održana je humanitarna prodajna izložba slika učenika škole slikanja Borisa Eremića.

Ova humanitarna izložna organizovana je povodom Dana grada Prijedora, a sav prihod od prodaje slika biće uručen porodicama poginulog borca i ratnog vojnog invalida.

Za humanitarnu izložbu izabrano je deset radova od deset učenika koji pohađaju školu slikanja Boris Eremića. Rađeni su različitim tehnikama i sa različitim motivima sa zajedničkim ciljem, a to je skupiti novac za one kojima je potreban. Mladi umjetnici zadovoljni su što imaju priliku da svoj talenat iskoriste u humanitarne svrhe. Na ovoj izložbi prodan je i rad Lare Petrović.

– Ja ovu školu pohađam već šest godina ovdje je moj rad izložen, apstarktno urađene breze, sa dosta boja i veoma mi je drago što učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji – rekla je ona.

Akademski slikar Boris Eremić ističe da su polaznici njegove škole slikanja oduševljeno prihvatili predlog za humanitarnu izložbu.

– Vjerujte mi jednoglsano su prihvatili i vrlo rado da učestvuju i to je lijep način da i njima damo na značaju da i oni mogu da učestvuju u javnom životu i na kraju krajeva u jednom ovako humanom gestu. Prijedor je grad slikara, ova škola postoji već 12 godina, kroz nju je prošlo preko 1.000 učenika o preko 100 njih je već završilo Akademiju arhitekture svuda po svijetu tako da nastavljamo tu pozitivnu priču, koja je ustvari brend grada Prijedora a to je grad slikara – istakao je Eremić.

Od prodaje 10 slika skupljeno je 2.000 maraka. Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora ovaj novac predaće jednoj porodici poginulog borca i jednoj porodici ratnog vojnog invalida u jednakom iznosu.

Predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica navela je ad će ovaj novac biti uručen jednoj porodici poginulog borca i jednoj porodici ratnog vojnog invalida u jednakom iznosu.

– Ovo je divno, humano djelo, jer mi vodimo računa o našim članovima, posebno taj osjećaj Gradske uprave odnosno ljudi koji vode tu Gradsku upravu baš smo zadovoljni i svaka im čast – rekla je Karlica.

Iako su svi uzloženi radovi prodati, oni će krasiti hol Gradske uprave do 18. maja i biće predati kupcima nakon završetka Majskih svečanosti koje se organizuju povodom Dana grada Prijedora.

Izvor: Srpskainfo