Ivan Begić najavljuje da će se kandidovati za predsjednika Republike Srpske. Već od sutra u Banjoj Luci počeće prikupljati potpise podrške. Kaže, tražio je i sastanak sa bivšim partijskim kolegama Jelenom Trivić, Branislavom Borenovićem i Draškom Stanivukovićem, ali njihov odgovor je i ovaj put izostao. Zbog toga je poručuje, nezavisno od njihovog mišljenja sam donio ovu konačnu odluku.

“Pa evo ja ću vam otkriti prije nego ikome da imam podršku četiri od sedam odbornika PDP-a u Skupštini grada, neki će doći i na Trg krajine sutra. Nisam zaista razgovarao sa gospodinom Stanivukovićem i ne znam njegov stav oko ove priče po pitanju kandidature predsjednika odnosno potpredsjednika”, izjavio je Ivan Begić.

Doskorašnje partijske kolege Ivana Begića po pitanju njegove kandidature, nisu mnogo riječite. Gradonačelnik Banjaluke Draško Staniuvković kaže da svoju dužnost zna. PDP prikuplja potpise samo za zajedničke kandidate, poručuje Stanivuković.

“Gospodin Ivan je neko ko nije više član Gradskog odbora i o tome je javnost upoznao prije mnogo, mnogo mjeseci prema tome, zna se šta su moje dužnosti kao predsjednika GO”, kaže Draško Stanivuković.

Pojedini građani iznenađeni, dok oni drugi Begića ni ne poznaju.

Na predstojeće izbore Ivan Begić će kao nezavisni kandidat jer je PDP napustio prošle godine kada je u javnost isplivao njegov privatni video snimak. Tada je najavio da se povlači iz politike pa je vratio i odbornički mandat u Skupštini.

Izvor: ATV