Mirko Šarović pokušava pred izbore da sastavi rascjepljenu opoziciju. Nudi im Šarović pozicije koje on ni njegova stranka nemaju. Koje su to pozicije koje je Šarović ponudio Vukanoviću i Nešiću?

Mirko Šarović i Nenad Nešić nedavno su se sastali u Istočnom Sarajevu. Izvor blizak ovom dvojcu kaže kako je Šarović ponovo od Nešića tražio da povuče kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. U zamjenu mu je ponudio da bude ministar Bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Dobro obavješteni izvor kaže kako je Šarović odigrao ključnu ulogu u povlačenju Nebojše Vukanovića sa idućih izbora. Vukanović kao istaknuti opozicionar odjednom mijenja ploču pa tako lako odustaje od kandidature za Predsjedništvo BiH i prihvata Šarovićevu ponudu da ukoliko opozicija osvoji izbore bude predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Za to vrijeme, Vukanović snima video zapise sa obrazloženjem „kako nema dovoljno sredstava za kandidaturu, jer je preskupo i kratak je rok“. Kako saznajemo, Vukanović je povukao kandidaturu iz straha da neće skupiti dovoljno potpisa, a samim tim ostao bi i bez funkcije koju mu je ponudio Šarović. Da je Vukanoviću fotelja slađa od ideala odavno se spekulisalo u javnosti, a ovim potezom to se i potvrdilo.

Izvor dodaje da Šarović odavno nema povjerenja ni u Milana Radovića, koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banja Luka, a koji nikad gore nije kotirao, a što je potvrdio i Davor Šešić prije prelaska u SP. Umislio je Šarović kako je Bog na zemlji i vođa slabe opozicije pa vodi kormilo i pokušava usmjeriti ostale opozicionare, dok u njegovoj stranci vlada rasulo, zaključuje izvor.

Izvor: Banjaluckeprice