Republički inspektori Republike Srpske iz sektora inspekcije za hranu su obavili vanredan inspekcijski pregled u hotelu „Nebojša“ na Jahorini povodom slučaja đaka iz Prijedora koji su oboljeli od stomačnog virusa.

Postupajući inspektori su nakon izvršene inspekcijske kontrole uzeli uzorke hrane i briseve radnih površina, ruku i slično, te su sve poslali na laboratorijsku analizu, čiji će rezultati biti poznati krajem nedjelje.

– Inspektori će u zavisnosti od dobijenih rezultata analize, naložiti dalje mjere prema subjektu kontrole. U ovom trenutku inspektori nisu donosili zabranu izvođenja ekskurzija u ovom hotelu, iz razloga što su sve eksurzije iz predostrožnosti otkazane- rekli su iz Republičkog inspektorata za Srpskainfo.

Tokom škole u prirodi na Jahorini, više od 60 đaka iz dvije prijedorske osnovne škole prijavilo je stomačne tegobe, a na infuziji je završilo 20 djece. Djeca su putovala sa dvije odvojene agencije, prva grupa boravila je u hotelu od 2. do 5. maja, druga grupa je stigla 7. maja, ali su se djeca sinoć vratila kući.

Izvor: Srpskainfo