Plesačice iz Plesnog studija ” Top dens” Tea Jovanić i Ilea Vuković te mlada vokalna solistkinja Katarina Balaban koje će predstavljati Prijedor na ovogodišnjem dječijem muzičkom takmičenju ” Ritam Evrope” organizovale su večeras i javno predstavljanje pred svojim sugrađanima na malom gradskom trgu u Prijedoru.

Ilea Vuković/13/ iz Osnovne škole “Branko Ćopić” izjavila je novinarima da je ovo za nju jedno vrlo važno takmičenje na kojem mladi mogu da predstave svoje talente i da razvijaju neka nova drugarstva i prijateljstva.

” Mi smo učestvovali u par kampova, uskoro je i treći , radimo naše koreografije sa koreografom, a predstavljamo Kipar sa pjesmom ” El diablo” i nadamo se da ćemo ove godine imati više sreće jer smo prošle godine bili drugi sa samo bodom manje od pobjednika”, kazala je Vukovićeva.
Kao vokalni solista nastupila je Katarina Balaban koja je izrazila nadu da ponovo ostvare dobar plasman i dostojno predstave svoj grad.
Dada Topić osnivač Plesnog kluba ” Top dens” istakla je da učesnice iz Prijedora vrijedno vježbaju, a da su večeranjim nastupom željele da približe ” Ritam Evrope” sugrađanima i da iz razvesele pjesmom i igrom.
“Pripreme uveliko traju i ovaj vikend ćemo da idemo u Kotor Varoš da nastavimo sa pripremama i uvježbavanjem koreografije. Samo takmičenje će se održati u septembru u Kotor Varoši i to uživo na RTRS -u “, rekla je Topićeva.
Načelnica gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla je da je grad Prijedor već drugu godinu u ovom vrlo značajnom projektu.
” Večeras su nam se predstavile i prošlogodišnje i ovogodišnje učesnice `Ritma Evrope,` sa svojim koreografijama sa svojim repertoarom i to je jedan vrlo značajan program koji daje prostor mladim ljudima”, istakla je Kasalovićeva.
Prošlogodišnje takmičenje ” Ritam Evrope” održano je u Loparama gdje su Prijedorčani predstavljali Dansku i osvojili drugo mjesto. Pobjednička je bila ekipa iz Kotor Varoši gdje će se ove godine održati takmičenje. Pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine , ovo takmičenje, koje nazivaju i malom “Evrovizijom”, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.
Večerašnje predstavljanje dio je programa kojim se obilježava Dan grada Prijedora, 16.maj.

Izvor: prijedorgrad