Nikola Jokić nije običan igrač, pa tako ni zvanično proglašenje za MVP-a sezone u NBA ligi nije moglo biti obično. Dogodilo se ispred štale, a nisu izostali ni tamburaši.

Često je tokom sezone Nikola Jokić bio pitan o MVP nagradi, a ostala je upečatljiva njegova izjava da “ne može manje da ga briga hoće li je dobiti ili ne”. Međutim, kada ju je i zvanično dobio, na očima su mogle da mu se primjete suze.

Iznenađenje koje ga je dočekalo u njegovom konjičkom klubu “Dream catcher” u Somboru kada se vratio sa još jedne vožnje konja bilo je uspješno. I veliko.

A tu su bili gotovo svi bitni ljudi za njegov uspjeh. Prije svih, trener Denvera Majk Meloun i predsjednik košarkaških operacija tima iz Kolorada Tim Koneli, član trenerskog stafa Ognjen Stojaković, menadžer Miško Ražnatović, te pripadnici Nikoline najuže porodice – otac i majka, ali i supruga Natalija i njihova ćerkica Ognjena.

Ovo iznenađenje “pojačao” je i tamburaški orkestar čija je pjesma ispratila momente čestitanja, ali i Nikolinog prijema trofeja u obliku lopte.

Sa njom se srpski as i bez dileme najbolji igrač u istoriji Nagetsa javio u program TNT televizije i razgovarao sa voditeljom Ernijem Džonsonom, koji je imao zanimljiv komentar:

– Moraću da proverim u arhivi lige još jednom, ali vjerujem da je ovo prvi put u istoriji nagrade za MVP-a NBA lige da se ona dodjeljuje ispred štale za konje u Srbiji, na šta je Nikola uz osmijeh odgovorio: Da, mislim da je to prvi i jedini put.

Izvor: Srpskainfo