Katarina Milosavljević, atletičarka beogradske “Crvene zvezde”, pobjednik je 27. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2022” u konkurenciji seniorki, dok je kod seniora pobjedu odnio Jan Kokalj iz Atletskog društva “Kladivar” Celje.

“Trka je bila nevjerovatna. Nisam očekivala ovako dobru konkurenciju, bilo je teško pobijediti i zaista sam prezadovoljna. Ovo je moj prvi, ali svakako ne i posljednji dolazak u Prijedor. Oduševljena sam i gradom i organizacijom i ljudima”, rekla je Milosavljevićeva koja se šest godina aktivno bavi atletikom.
Kvalitet trke pokazuje i podatak koja je nedavno ostvarila i pobjedu na stazi od 1500 metara na Memorijalu Vere Nikolić u Ćupriji.

Organizaciju je pohvalio i Kokalj.
“Prezadovoljan sam pobjedom, vidimo se i naredne godine”, ističe Kokalj.
Bila je ovo jedna od masovnijih trka na ulicama Prijedora, koja je okupila oko 500 učenika , te atletičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije , Federacije BiH i Republike Srpske.
Sve pohvale idu na račun organizatora i domaćina trke.
Promoter ovogodišnje trke i potpredsjednik Srpskog atletskog saveza Snežana Pajkić Jolović nije krila oduševljenje ovom sportskom manifestacijom.
“Počastvovana sam što sam ovdje u Prijedoru. Fascinirana sam velikim odzivom školske djece. Seniorska trka bila je veoma zanimljiva i drago mi je što je publika izašla da bodri atletičare u tolikom broju”, rekla je Pajkić Jolovićeva.
Organizator 27. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2022” bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor. Za narednu godinu najavili su podizanje trka na još višu ljestvicu.
“Ovogodišnje trke bile su izuzetno masovne što se tiče takmičara i publike. Svi su se uželjeli uličnih trka koje nije bilo zadnje dvije godine. Iako smo za pripremu imali svega 15-ak dana, sav trud se isplatio”, rekao je predsjednik Društva Veljko Janjetović.
Ova trka bila je velika, i svi oni koji stoje iza organizacija zaslužuju sve pohvale, poručeno je iz Gradske uprave. Bila je ovo jedna od masovnijih trka na ulicama Prijedora, koja je okupila oko 500 učenika , te atletičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije , Federacije BiH i Republike Srpske.
– Hvala i svim građanima na velikom odzivu. Hvala takmičarima, gostima, pobjednicima, učesnicima i promoteru trka. Ali prije svega hvala onima koji su dali nemjerljiv doprinos da se trke organizuju – rekla je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović.
Trke je pratilo više hiljada gledalaca, a održane su povodom Dana grada, 16. maja. Pokrovitelj je bio Grad Prijedor, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Izvor. prijedorgrad