Promoter ovogodišnje Međunarodne ulične trke , inače potpredsjednik Srpskog atletskog saveza Snežana Pajkić Jolović izrazila je zadovoljstvo što je danas prvi put u Prijedoru i što je u ulozi promotera ove poznate atletske manifestacije.

” Puno sreće želim svim takmičarima i pozivam Prijedorčane da od 15,30 časova dođu na trg i budu dio 27. Uličnih trka i da u što većem broju bodre učesnike”, izjavila je Pajkićeva nakon prijema koji je danas održan u Gradskoj upravi Prijedor.
Ona je dodala da je od izuzetnog značaja kompletna manifestacija, da je atletika kraljica sportova i da vjeruje da je mladim generacijama interesantno da vide evropskog prvaka i sve njih koji su osvajali medalje i imaju dosta toga da im prenesu što se tiče nekih ličnih iskustava.

” Iako sam bila prvak Evrope u Splitu 1990.godine, nekako mi je posebna draž bila pobijediti u svom gradu na uličnoj trci”, kazala je Pajkićeva.
Predsjedniki Društva pedagoga fizičke kulture Veljko Janjetović potvrdio je da je sve spremno za početak ove trke i da će do 19,00 časova biti održano ukupno 28 trka.
” Biće veoma masovne trke , u seniorskoj konkurenciji imamo takmičare iz Srbije, Hrvatske , Slovenije i BiH i očekujemo jedan veliki spektakl. Danas je u Prijedoru praznik atletike i pozivam sve sugrađane da ,nakon tri godine pauze, dođu u najvećem broju da gledaju i svoju djecu i atletičare i da se družimo”, poručio je Janjetović.

Izvor: prijedorgrad