Rudar Prijedor nije izdržao pritisak! Ekipa trenera Srđana Marjanovića nije uspjela da savlada Posušje na domaćem terenu (0:0) i tako su umanjili šanse u borbi za opstanak.

Prijedorčani su pred meč imali imperativ pobjede a to kao da je uticalo na ekipu da ne odigra očekivano. U prvom dijelu posebno bili su u grču, pa su gosti bili ti koji su bliži vođstvu. Jedan od rijetkih koji je prijetio Dinku Horkašu u drugom dijelu bio je Demir Jakupović. Njegova dva udarca golman Posušja je odbranio dok je treći udarac izblokiran.

– Nažalost nismo došli do tri željena boda koje smo priželjkivali pred meč i kojima bi povećali svoje šanse u borbi za opstanak. Posušje se pokazalo kao dobar protivnik. Znali smo kako igraju na gostovanjima, da su više domaćinska ekipa, imali smo sve u svojim rukama, nekoliko šansi, nažalost lopta nije htjela u gol. Moramo nastaviti da se borimo do kraja i nadamo se opstanku- poručio je Jakupović.

Rudar Prijedor sad ima dva vezana gostovanja protiv rivala u borbi za opstanak. U subotu (15 časova) gostuju kod Leotara, zatim idu u Bijeljinu kod Radnik dok u posljednjem kolun čekaju Zrinjski.

– Znamo da imamo težak raspored, čim smo vidjeli zadnjih 11 utakmica u trećoj fazi sad nam slijede mečevi protiv Leotara i Radnika, znamo u kakvoj smo situaciji. Nismo se nadali ovakvoj poziciji jer ovaj grad i ekipa ne zaslužuju trenutnu poziciji, na nama je da se borimo. Da smo mi pobijedili bila bi još komplikovanija situacij. I Sloboda ima tri teške utakmice, kao i Posušje. Premijer liga je stvarno neizvjesno takmičenje, svake godine je sve bolja tako da je sportski se nadati da pokušamo u narednim mečevima da ostvarimo što bolje rezultate i pokušamo da nam se rezultati poklope i da ostanemo u elitnom rangu- istakao je Jakupović.

Izvor: Srpskainfo