Banjalučka organizacija Narodne partije Srpske (NPS) jedna je od najjačih organizacija ove partije u Republici Srpskoj, rekao je predsjednik NPS-a Darko Banjac prije izborne skupštine Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci.

Banjac je rekao da NPS sada imao više od 35 opštinskih i gradskih odbora.

“Obaviješten sam od generalnog sekretara partije da je NPS prikupila više od 9.000 potpisa za prijavu stranke za izbore u čitavoj Republici Srpskoj. Prikupljanje potpisa traje do srijede. To znači da će NPS imati preko 10.000 potpisa u Republici Srpskoj, što govori o podršci građana”, rekao je Banjac novinarima.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Jelene Trivić iz PDP-a za predstojeće izbore, Banjac je rekao da je očigledno da opozicija ide u dvije ili tri kolone.

On je naveo da se DNS oglasio o svojim kandidatima, kao i da će biti zanimljivo vidjeti koga će SDS istaći kao kandidate.

“Što se tiče koalicije mi smo jasni. Mi ćemo biti okupljeni oko jednog kandidata za predsjednika Republike, jednog kandidata za člana Predsjedništva i naravno da je logično da oba kandidata da najjača politička partije, a to je SNSD”, istakao je Banjac.

Predsjednik Gradskog odbora NPS-a Banjaluka Branislav Škobo rekao je da je pred ovim odborom izgradnja partijske infrastrukture.

“Izgradićemo je dovoljno velikom da bude nezaobilazan faktor političkog odlučivanja u gradu Banjaluci i Republici Srpskoj”, rekao je Škobo.

Autor: SRNA/ATV